Ceremoniespreker op jullie huwelijk

Trouwen zoals jij het wil.

Als je op deze pagina terechtkomt, dan ben je waarschijnlijk verloofd of hoop je dat binnenkort te zijn. Zo fijn!

Dat wil je natuurlijk helemaal op jullie manier vieren en misschien hoort daarbij wel een huwelijksceremonie. Een mooie, romantische en oprechte viering van jullie liefde voor elkaar. 

Zonder clichés, zonder standaardteksten. Maar met de mooiste en eerlijkste woorden over jullie. Real life stories, net romantisch genoeg, dat maak ik voor jullie.

De ingrediënten van de huwelijksceremonie bepalen jullie: huwelijksgeloften, trouwringen, ja-woord, speeches van vrienden/familie, live muziek, een toost, een bloemenboog, tying the knot, zandceremonie, een kwis met al je gasten, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

Welke stijl?

Chic, klassiek, rock-‘n-roll, relaxed, soms met een hoek af, vol muziek,  symbolisch, humoristisch, ingetogen, uitbundig. Elk type huwelijksceremonie is mogelijk. Tine De Donder zorgt ervoor dat de ceremonie bij jullie past. Het enige wat vaststaat, is dat het een niet-religieuze huwelijksceremonie wordt. 

Hoe moet je daaraan beginnen?

Welke indeling volg je voor zo’n huwelijksceremonie, wie gaat dat coördineren? En wie praat dat alles aan elkaar? Misschien heb je wel een vriend of kennis met een vlotte babbel die dat zou kunnen. Dan verwijs ik je graag naar mijn DIY-cursus.

Toch kiezen ook veel mensen voor een professionele ceremoniespreker. Zo kunnen al je gasten mee genieten van je ceremonie. Het gaat om een belangrijk emotioneel moment en dan wil je graag dat dit helemaal in orde is.

Daarvoor zoek je een professional die de kennis en ervaring in huis heeft om er een onvergetelijk moment van te maken. Iemand die de tijd neemt om zich te verdiepen in jullie verhaal en iemand die je vertrouwt om jullie verhaal te vertellen voor een publiek. Iemand die met stijl en flair jullie huwelijksceremonie vorm geeft en aan elkaar praat, zonder daarbij teveel op de voorgrond te staan. Iemand met ervaring om voor een publiek te praten, iemand die kan inspelen op je gasten, en iemand die ervoor zorgt dat jullie zorgeloos kunnen genieten van die huwelijksceremonie. Iemand die helemaal jullie wensen volgt en voor wie geen idee te gek is. Een goeie ceremoniespreker luistert naar jullie verhaal en gaat daarmee aan de slag.

Dat is wat ik voor jullie kan doen. 

Hoe ga ik te werk?

Als je je ceremonie uitbesteedt, ontlast je jezelf van heel wat zorgen.

Mijn taak is maatwerk: ik ga jullie ceremonie van A tot Z coördineren, volgens een hoogstpersoonlijke aanpak. 

Wat houdt die aanpak in?

 • kennismakingsgesprek
 • interviews om in jullie verhaal te duiken
 • vele uren schrijfwerk
 • jullie gastsprekers briefen en coachen zodat ze een fantastische speech schrijven en brengen
 • scenario opstellen
 • overleg met muzikanten
 • coördinatie van het geheel
 • ceremonie voorgaan op jullie grote dag.

Wat moeten wij dan nog zelf doen?

Jullie zoeken een locatie voor de huwelijksceremonie. Thuis, in de tuin van je feestzaal, in een bos, op het strand, in een museum of zelfs in een bol van het Atomium. Alles kan. Wij ontmoeten mekaar, jullie vertellen en ik luister. Daarna ga ik aan de slag en begin ik jullie verhaal neer te schrijven. Daarin verwerk ik alle elementen die we samen bespreken. Dat kan gaan van ringen uitwisselen tot trouwgeloften tot andere rituelen om jullie liefde te bezegelen.

Ik zorg voor één mooi geheel, opgebouwd rond jullie verhaal. En dat kom ik met veel plezier vertellen op jullie trouwdag. Het enige wat jullie dan nog moeten doen, is de gasten uitnodigen om samen met jullie dit unieke moment te beleven.

Wil jij ook zo trouwen?

Ik aanvaard maar een beperkt aantal huwelijken per jaar, om een persoonlijke aanpak te kunnen garanderen. Contacteer je mij voor meer informatie, vermeld dan zeker meteen jullie trouwdatum. 

Prijzen en werkwijze vind je hieronder.

Deze koppels gingen je voor:

Wij hebben Tine ingeschakeld voor onze trouwceremonie in augustus. Ze heeft er een warme en persoonlijke touch aan gegeven, precies wat we zochten! Zowel onze gasten als wij waren erg enthousiast. Een aanrader!
Jeroen & Liesbeth
Un super grand merci pour une cérémonie exécutée d’une main de maître. Tine a fait un super travail, à la fois drôle et émouvant. Je n’aurais pas pu espérer mieux et mes hotes ont été très élogieux. Mille merci
Romuald Corbau
Thanks for making our wedding ceremony so special and humorous. Everybody was happy and laughing, it was so great to see. And my mom was really complimenting how natural you are and she even wondered if we knew for years :-). I loved it.
Suchaya Osatis
Onze huwelijksceremonie was fantastisch! We willen je graag nog bedanken voor een mooie en verrassende ceremonie. Het was overweldigend en het was niet makkelijk de emoties te bedwingen. Iedereen was lovend over jou en de andere sprekers en dat is meer dan terecht.
Stijn & Ines
We hebben vorig weekend Tine onze ceremonie laten doen, dit was prachtig. Van de eerste ontmoeting hadden we al een klik, we wisten zeker dat we niemand anders de ceremonie wilden laten doen. De verwachtingen voor de ceremonie waren dan ook heel hoog gespannen. Maar Tine heeft deze helemaal ingelost. Ze heeft ons verhaal op een hele mooie manier gebracht, afgewisseld met familie en vrienden. We wisten op voorhand niet wat er allemaal zou gezegd worden, Tine heeft ervoor gezorgd dat dit een mooi samenhangend verhaal geworden is. Zij heeft er mee voor gezorgd dat onze dag perfect was.
Tamara & Jeroen
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop