Logo - House of Weddings Tine De Donder is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel.

WDT — UITVAART

UITVAART

Als iemand is overleden komt er heel wat op je af: je moet de praktische zaken afhandelen en tegelijk worstel je met dat immense verdriet. Je moet ook gaan nadenken over de uitvaart. Je wil er waarschijnlijk graag een persoonlijk afscheid van maken dat echt past bij de overledene. Maar wie kan een tekst schrijven over de overledene? Wie gaat zijn of haar levensverhaal vertellen? Hoe vind je de juiste woorden? Wie gaat alle dingen opschrijven en zeggen die nog een keer gezegd mogen worden? En wat als je te geëmotioneerd bent om zelf iets voor te lezen?

Dan kan ik helpen.

 

Praktisch?

In de dagen nadat een geliefde overleden is, kan je me contacteren en vervolgens kom ik bij je langs. Dat kan bij jou alleen zijn, of bij een groep zijn van mensen die een nauwe band hebben met de overledene. Ik luister naar jullie herinneringen en anekdotes, stel een aantal vragen, en op basis daarvan schrijf ik het verhaal van de overledene. Dat kom ik vervolgens vertellen tijdens de uitvaartplechtigheid. Ik zet jullie woorden van verdriet om in een mooi verhaal. Daarin is natuurlijk ook ruimte voor muziek die jullie kiezen, zelfs live muziek.

De persoonlijke afscheidsviering kan plaatsvinden op elke locatie die jullie willen: in een uitvaartcentrum, in een crematorium, in een feestzaal, in een tuin, op het strand, … Het kan een sober en ingetogen afscheid zijn. Maar ook een feestelijke viering is mogelijk, als de overledene dat wenste.

Als je liever zelf voorleest, kan ik je ook helpen om een toespraak over de overledene te schrijven.

 

Zelf?

Misschien word je gedwongen om zélf na te denken over je afscheid. Dan kan je zelf kiezen wie je iets wil laten zeggen, welke muziek je wil en welke sfeer je wil. Of gewoonweg zelf je verhaal schrijven. En desgewenst kom ik dat voorlezen tijdens je uitvaart.

 • Het regelen van de uitvaart, papieren hier en daar, mutualiteit, pensioen, rechten en plichten, noem maar op…de spanning, het verdriet wordt je teveel! En dan is er Tine, Tine De Donder! Tine nam de tijd, luisterde, stelde vragen…er werd gehuild…er werd gelachen! Deze momenten met Tine waren er niet enkel voor “het opstellen van een tekst”, maar het ging hier eerder om een gemoedelijk samenzijn waarin Tine een structuur bracht in mijn verhaal, ons verhaal, het verhaal van papa’s vrienden, kortom, papa’s verhaal… Na een paar dagen was de tekst klaar en ontmoetten we elkaar opnieuw om alles te overlopen. Aanpassingen waren niet meer nodig, Tine had alles precies aangevoeld! Het was net alsof ze onze pa reeds jaren kende. Tine zorgde voor een sereen afscheid: getuigenissen van vrienden en collega’s, wat “gekke geheimpjes”, een vleugje tristesse, enkele grappige anekdotes…met de aangepaste muziek. Het was net alsof ze alles zelf had meegemaakt! Deze “grote” dame (in meerdere betekenissen!!) heeft onze familie, onze en papa’s vrienden, een mooie herinnering bezorgd, alles in papa’s stijl: joviaal, open en op maat! Nen dikke bedankt, Tine, je bent een “TOP”madam, een deel van de familie! Je kreeg absoluut een ‘knipoog’ van onze papa!! Karin en Marc Wynant

Mag ik je helpen?

Neem contact met me op via onderstaand formulier.

  je naam *

  je mailadres *

  Hoe kom je hier terecht? *

  Wanneer wil je me inschakelen? *

  Wil je nog iets extra kwijt?

  MDWDVZZ
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28

  Meer info?

  Bel of mail me:

  0497 54 86 91
  hallo@tinededonder.be

  Uitvalsbasis: Affligem (Vlaams-Brabant) Beschikbaar wereldwijd