Logo - House of Weddings Tine De Donder is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel.

Een Frans-Thaise huwelijksceremonie

Een Frans-Thaise huwelijksceremonie
4 april 2016 admin

View More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromuView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromuView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromu12952737_10154692504253066_39452368_oView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromu12921965_10154692504263066_1169065370_oView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromuView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromuView More: http://geertpeeters.pass.us/suchayaromu

Een maand geleden kreeg ik een sms: ‘Hi, I was wondering if you could be our speaker/guide for our wedding dag on March 19?’. Mijn hart begon sneller te slaan, mijn ogen begonnen te blinken en ik werd helemaal opgewonden. 19 maart? Zoals in: volgende maand? Slik. En je wil dat in het Engels? Slik. Ook in het Frans? Oh boy… hoe moet ik dat doen? Maar zoals Christopher Columbus zei: ‘You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore’. Beter kon ik het zelf niet zeggen.

Wat volgde was zo ingewikkeld dat ik het zelf nooit kon bedenken. De bruid woont in Leuven en spreekt Engels. De bruidegom woont in de Verenigde Staten en spreekt Frans. Hun gasten verzamelden voor het trouwfeest in Lanaken, en kwamen uit Thailand, Italië en Frankrijk. De huwelijksceremonie wilden ze graag in het Frans en Engels, en vervolgens zorgden zij zelf nog voor een exotisch sausje Thais erbij. Oh, en had ik al gezegd dat de bruidegom pas in België landde op de avond vóór het huwelijk?

Na letterlijk honderden sms’en, mails en telefoons met de bruid in een recordtempo, was mijn love story klaar. Het ging over verschillen in taal, cultuur, smaken en gewoontes. Maar het ging ook over gemeenschappelijke liefdes: voor wetenschappen, voor egeltjes, voor pannenkoeken, voor rust. Maar bovenal ging het over hun liefde voor mekaar. Ze hebben zeer duidelijk gemaakt dat ze er samen voor willen gaan. Dat ze een stevige basis hebben. Eentje die niet snel stuk zal gaan, ondanks al die verschillen.

Niet iedereen begreep alles –dat heb je met zo’n internationaal gezelschap. Maar gelachen en geapplaudisseerd hebben ze allemaal. En de kersverse Mister en Misses waren het gelukkigste koppel op aarde.

Credits:

Pics: Geert Peeters http://www.geertpeeters.be

Music: Torunski Bothers http://www.torunskibrothers.info

Venue: La Butte aux Bois, Lanaken http://www.labutteauxbois.be

Wedding Ceremony : me https://www.tinededonder.be

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*