Logo - House of Weddings Tine De Donder is officieel Partner van het House of Weddings Kwaliteitslabel.

Een alternatieve trouwmis

Een alternatieve trouwmis
30 mei 2016 admin

Minder dan 20 procent van de trouwlustige koppels trouwt nog voor de kerk. Waarom doen sommigen het wél nog? Omdat ze gelovig zijn? Of omdat ze houden van de traditie? Of omdat de kerk zo’n mooie setting is? Of omdat ze altijd droomden om naar het altaar te schrijden met hun papa?

2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-1

Feit is, Evelien en Mathias deden het, op een zaterdagochtend in de prachtige kerk van Zandbergen. En ik mocht hun love story komen vertellen.

2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-12

Een verhaal dat 7 jaar geleden begon, op kot in Gent. De trouwers luisterden met een grote lach op hun gezicht. De broers en zussen gniffelden en knikten instemmend vanop de kerkbanken. En de mother of the bride trok afwisselend grote ogen van verbazing, en kleine ogen van ontroering.

2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-14  2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-9

En voor pastoor-deken Frans was het waarschijnlijk een primeur dat iemand aan zijn altaar een verhaal kwam vertellen over een eerste kus, een zwak voor alpaca’s en veel zelfrelativeringsvermogen.

2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-19

Conclusie? Om 12 uur die zaterdagmiddag luidden de kerkklokken van Zandbergen, waren Mathias en Evelien getrouwd, was er heerlijke koffie voor iedereen, en waren er bloemen voor mij. En van bloemen word ik gelukkig. Valt het op?

2016-04-30 - Evelien en Mathias - Tine De Donder-21

Credits:

Pics: Jeroen Danckers http://jeroendanckersfotografie.be/

Venue: Onze- Lieve- Vrouwkerk van Zandbergen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*